Tutkimus – yrittäjien kirjanpito-osaaminen ja kiinnostus taloushallinnosta

Tutkimus – yrittäjien kirjanpito-osaaminen ja kiinnostus taloushallinnosta

25. lokakuutan 2017, 11:58 in SimplBooks uutiset
2 Kommentia

Kysyimme yrittäjiltä, mitä he tietävät tai haluaisivat tietää kirjanpidosta. Tutkimuksessa pyysimme yrittäjiä arvioimaan omaa osaamista erilaisissa kirjanpidon aihealueissa ja kysyimme, mistä aihealueista he haluaisivat tietää enemmän. Tutkimukseen osallistui 58 yrittäjää. Vastaajista 70% käyttää tilitoimistoa ja 30% tekee kirjanpidon itse.

 

Millainen on yrittäjien kirjanpito-osaaminen?

Yrittäjät arvioivat omaa osaamista parhaaksi myyntilaskun tekemisessä kirjanpito-ohjelmassa ja arvonlisäverokantojen tuntemisessa. Kolmanneksi vahvin osaamisalue on tuloslaskelman lukeminen. Yrittäjät osaavat kohtalaisen hyvin myös lukea tasetta, antaa kausiveroilmoituksen ja tehdä yhdenkertaista kirjanpitoa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että yrittäjät, jotka tekevät kirjanpidon itse arvioivat omaa talousosaamista korkeammaksi kuin yrittäjät, jotka käyttävät tilitoimistoa kirjanpidon tekemiseksi. Esimerkiksi tasetta osaa lukea hyvin 55% kirjanpidon itse tekevistä yrittäjistä, kun taas tilitoimistoa käyttävistä yrittäjistä vain 27% osaa lukea tasetta hyvin.

 

Millaiset taloushallinnon aihealueet yrittäjää kiinnostavat?

Yrittäjiä kiinnostaa eniten tietää lisää taseen lukemisesta. Seuraavaksi kiinnostavimmat aihealueet ovat EU:n ostot ja myynnit, tuloslaskelman lukeminen ja palkan laskeminen yrittäjälle.

Kysymyksessä yrittäjillä oli mahdollisuus valita vastaukset jo annettujen vaihtoehtojen joukosta, jotka näkyvät taulukosta. Heillä oli myös vaihtoehto kertoa vapaamuotoisesti, mistä aihealueista he ovat kiinnostuneet. Vapaasti lisättävistä aihealueista kaikkein kiinnostavin oli verosuunnittelu.

Teen yrittäjiä eniten kiinnostavista aiheista YouTube videot ja lisään linkit myös tähän postaukseen.

 

Mitä mieltä olet tutkimuksesta? Onko sinulla jotain taloushallinnon aihealueita, joista haluaisit tietää lisää?

Silver Sirel

silver@simplbooks.fi

Silver vastaa SimplBooksin liiketoiminnasta. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta kirjanpitäjäksi/ tilintarkastajaksi ja kirjoittaa paljon muun muassa taloushallinnosta.

2 Kommentia
 • Hanna Mustonen 12. joulukuutan 2018, 21:03 Vastaa

  Voiko SimplBooks ohjelmalla tehdä yhdenveroista kirjanpitoa?

  • Silver Sirel 17. joulukuutan 2018, 14:11 Vastaa

   Hei Hanna!

   Yhdenkertaisen kirjanpidon tekeminen ei SimplBooksissa valitettavasti onnistu.

Kirjoita kommentti