Kotikonttorin pitämiseen liittyvät verovähennykset

Kotikonttorin pitämiseen liittyvät verovähennykset

23. heinäkuutan 2020, 11:32 in Verotus
0 Kommentia

Kotikonttorin verotus eroaa erillisen konttorin verotuksesta

Kun teet töitä kotona ja pidät yrityksesi konttoria samassa osoitteessa, voi kotikonttoriin liittyä erilaisia verovähennyksiä, kuten vuokran osuus työhuoneesta, sen kalusteista ja esimerkiksi puhelin – ja Internet-kuluista. Etätyön tekeminen, eli työskentely muualla kuin määrätyssä toimistossa tai liiketilassa, on viime vuosikymmenien aikana kasvattanut hurjasti suosiotaan yhä parempien välineiden ja yhteyksien ansiosta. Työskentely esimerkiksi läppärillä, omassa valitussa sijainnissa on tällä hetkellä suuressa suosiossa myös maailman yleistilanteen vuoksi ja tarjolla onkin nykyään paljon erilaisia online- työpaikkoja.

Jotkut meistä tekevät vain osan ajasta töitä etänä, kun taas toiset työskentelevät kotonaan ihan täysiaikaisesti ja koko yritys on rekisteröity asuinhuoneistoon. Kotikonttori voi siten olla pääpaikka omalle yrityksellesi tai vaihtoehtoisesti sovitte työnantajan kanssa, kuinka ison osan töistä voit tehdä etänä, eli toimiston ulkopuolella. Käymme tässä artikkelissamme läpi muutamia tärkeitä maksuja ja vähennyksiä, jotka liittyvät kotona työskentelyyn ja sen verotukseen.

Kotikonttorin ja etätyön verovähennykset pähkinänkuoressa

Suomessa, alkaen vuodesta 2017, jokainen palkansaaja on oikeutettu 750 euron tulonhankkimisvähennykseen ja sen saa automaattisesti. Tämä vähennys on aina kiinteät 750 euroa vuodessa ja vähennyksen tekee Verohallinto suoraan palkastasi. Tämä vähennys ei voi olla suurempi kuin palkkatulosi. Tämä vähennys ei kata kuluja, jotka aiheutuvat varsinaisen työpaikan tai toimiston ja kotikonttorin välisestä matkustamisesta. Matkakulujen omavastuu on tällä hetkellä 750 euroa vuodessa. Jos tulonhankkimiskulusi ovat suuremmat kuin 750 euroa, tulee sinun ilmoittaa ne erikseen Verohallintoon.

Erilaisia verovähennyksiä kotikonttorin pitämisessä:

  • Työhuonevähennys
  • Tietoliikenne (puhelin – ja Internet)
  • Matkakulut
  • Ravintoetu
  • Työvälineet
  • Muut kulut, kuten osa sähkölaskusta, lämmitys, mahdolliset remonttikulut, huonekalut yms.

Esimerkiksi työhuonevähennys vuonna 2020 on 225- 900 euroa, jos teet ilmoituksen Verohallinnon kaavamaisia määriä käyttämällä, riippuen siitä, työskenteletkö koko -aikaisesti vai osa -aikaisesti. Jos kulusi ovat suuremmat, pitää sinun ilmoittaa ne Verohallintoon ja tarvittaessa esittää kaikki pyydetyt paperit, kuten yhtiövastike, vuokra, remonttikulut yms. Kulut eivät kuitenkaan saa olla liian suuria yrityksen kokoon nähden. Kaikki kulut on helppoa esittää esitäytetyllä veroilmoituksella tai tehdä se suoraan Vero.fi -verkkosivustolla ja yristyksesi kaikista kuluista pitää kirjaa SimplBooks.

Pienyrittäjä voi säästää kuluissa tekemällä kirjanpidon itse

Jos haluat säästää yrityksesi kuluissa, etkä halua palkata erillistä kirjanpitäjää, voit tehdä yrityksesi kirjanpidon itse. Nykyään on erittäin helppoa löytää tietoa niin kirjanpidosta kuin myös verotuksesta. Tänä päivänä pienyrittäjien apuna kirjanpidossa on erilaisia alustoja ja kirjanpito – ohjelmia, kuten SimplBooks. Tällaiset alustat auttavat sinua pientä maksua vastaan pitämään kirjaa kaikista yrityksesi tuloista ja kuluista. Kun on veroilmoituksen tekemisen aika, sinun on helppoa löytää kaikki tiedot järjestelmästämme.

Silver Sirel

silver@simplbooks.fi

Silver vastaa SimplBooksin liiketoiminnasta. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta kirjanpitäjäksi/ tilintarkastajaksi ja kirjoittaa paljon muun muassa taloushallinnosta.

Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti