Ulkomaan päivärahat

Ulkomaan päivärahat

22. syyskuutan 2021, 14:16 in Liiketoiminta
0 Kommentia

Verohallinto päättää joka vuosi ulkomaan päivärahojen enimmäismäärät. Ulkomaan päivärahan matkavuorokausi on 24 tuntia. Päiväraha määräytyy sen maan mukaan, missä matkavuorokausi päättyy. Katso päivärahan määrät veronmaksajien keskusliitton sivuilta. Vasemmasta palkista voit tarvittaessa muuttaa vuotta.

Huomioi, että työnantajan tarjoamat kaksi ilmaista ateriaa puolittaa ulkomaan päivärahan määrän. Jos työnantaja tarjoa vain yhden ilmaisen aterian, päiväraha maksetaan täysimääräisenä. Ilmaiseksi ateriaksi luetaan myös hotellin laskuun sisältyvä aamiainen tai matkalippuun sisältyvä ateria.

Jos ulkomaan työmatka kestää yli 10 tuntia, palkansaajalla on oikeus ulkomaan päivärahaan.

Jos ulkomaan työmatka kestää yli 6 tuntia, mutta alle 10 tuntia, palkansaaja saa puolipäivärahan. Huomioi että, ulkomaille ei ole erillisiä puolipäivärahan määriä, vaan ulkomaan puolipäivärahan määrä on kotimaan puolipäivärahan määrä. Kotimaan puolipäivärahan määrän näet myös veronmaksajien keskusliiton sivuilta. Ota huomioon, että ulkomaan puolipäivärahan puolittaa jo yksi ilmainen ateria.

Silver Sirel

silver@simplbooks.fi

Silver vastaa SimplBooksin liiketoiminnasta. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta kirjanpitäjäksi/ tilintarkastajaksi ja kirjoittaa paljon muun muassa taloushallinnosta.

Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti