SimplBooksin päivitys – ALV ilmoitus hetkessä verottajalle

SimplBooksin päivitys – ALV ilmoitus hetkessä verottajalle

12. heinäkuutan 2022, 12:19 in SimplBooks uutiset
0 Kommentia

Mahtavaa! Nyt voit lähettää SimplBooksin käyttäjänä arvonlisäveroilmoituksen ohjelmasta verottajalle napin painalluksella!

Sinun ei tarvitse siis kirjautua enää OmaVeroon alv-ilmoituksen täyttämistä ja lähettämistä varten, vaan ilmoituksen lähettäminen ohjelmasta hoituu hetkessä. Painat vain nappia ja kaikki SimplBooksin arvonlisäverolaskelmalla olevat tiedot siirtyy verottajalle.

Olemme yksi ensimmäisiä ohjelmistotaloja Suomessa, joka teki verottajan kanssa alv-integraation käyttämällä heidän uusimpaa ohjelmistorajapintaa.

Ennen, kun voit lähettää ensimmäisen arvonlisäveroilmoituksen, sinun on haettava Verottajan sivulta varmenne, jolla saat aktivoitua integraation verottajan ja SimplBooksin välillä ja saat ilmoituksen lähettämisen käyttöön.

Integraation aktivointiprosessi vie noin 5 minuuttia. Voit sen tehdä SimplBookissa kohdasta ”ASETUKSET/ Integraatiot/ ALV-integraatio > Aktivoi.” Olemme kirjoittaneet varmenteen hakemisesta ja integraation aktivoinnista käyttöohjeen.

Kaikkien arvonlisäverovelvollisten kannattaa ottaa tämä ominaisuus käyttöön, koska se nopeuttaa arvonlisäveroilmoituksen tekemistä huomattavasti.

Sen jälkeen, kun olet ottanut ominaisuuden käyttöön, voit lähettää ohjelmasta myös EU-myyntien yhteenvetoilmoituksen.

Lähetetyn ilmoituksen tiedot näkyy OmaVerossa vasta seuraavana arkipäivänä. Mutta älä huolestu, sinun ei tarvitse lähettää ilmoitusta ohjelmasta aikaisemmin kuin mitä tekisit sen OmaVerossa. Ilmoituksen lähettämisen hetkeksi verottaja katsoo sen hetken, kun painat SimplBooksissa ilmoituksen lähetysnappia.

Silver Sirel

silver@simplbooks.fi

Silver vastaa SimplBooksin liiketoiminnasta. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta kirjanpitäjäksi/ tilintarkastajaksi ja kirjoittaa paljon muun muassa taloushallinnosta.

Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti