Varastot

SimplBooksin varastotoiminnossa on useita vaihtoehtoja mikro- tai pienyrityksen varaston ja tuotteiden hallintaan. Varastojen ja tuotteiden lukumäärää ei ole rajoitettu, vaan voit perustaa niitä juuri itsellesi tarvittavan määrän. Tuotelistat ja varaston alkusaldot saa tuotua csv-tiedostosta. Kun lisäät tuotekoodin myynti- tai ostolaskulle, varaston saldot päivittyvät automaattisesti. Integraation avulla myös verkkokaupan myyntien tiedot saa näppärästi varastokirjanpitoon asti.

  • Rajaton määrä varastoja ja tuotteita
  • Varaston alkusaldot, siirrot ja tilannekatsaus
  • Tulostettava inventaariosivu
  • Varastotuotteiden myyntikateraportit
  • Tuotannon kaavat

Varastot ja kirjanpito

SimplBooksissa on mahdollista käyttää varastokirjanpidossa erilaisia menetelmiä – FIFO-, LIFO- tai keskihintalaskenta. Oletusmenetelmänä on FIFO (First In First Out), joka on yleisesti Suomessa käytössä ja myös selkeämpi omakustannushinnan muodostumisen kannalta. Kun käytät myyntilaskuilla ja ostolaskuilla varastotuotteen koodia, varaston saldot päivittyvät samalla kun laskun tallentaa. Varaston saldoja saa myös muokattua käsin, esimerkiksi lisäämällä tai siirtämällä tuotteita varastosta toiseen. Inventaariota varten saat tulostettua ohjelmasta listan, ja voit tehdä inventaarion niin usein kuin haluat.

Useita varastoja ja tuotteita

Voit lisätä niin monta erillistä varastoa kuin yrityksesi tarvitsee. Myöskään tuotteiden määrää ei ole rajoitettu. Varastosaldot lasketaan jokaisessa varastossa erikseen. Voit muun muassa siirtää tavaroita tarvittaessa varastosta toiseen. Saat tuotua varastojen alkusaldot ja esimerkiksi tuotelistat ohjelmaan csv-tiedostona. Jos valmistat puolivalmisteista tuotteita tai kasaat tuotepaketteja, voit myös hyödyntää ohjelman tuotanto-ominaisuutta ja kaavoja, jolloin komponenttivarastojen ja valmiiden tuotteiden varastosaldot saa pidettyä helposti ajan tasalla.

Mairi Uiboaed, kirjanpitäjä

”Olen käyttänyt SimplBooksia yli 7 vuotta ja olen erittäin tyytyväinen. Pienille yrityksille ohjelma on kätevä ja helppokäyttöinen. Pidän SimplBooksia yhtenä markkinoiden parhaista ohjelmista tällä hetkellä erityisesti hinta-laatusuhteen vuoksi. Arvostan eniten sitä, että asiakkaani ja minä kirjanpitäjänä näemme samat tiedot. Lisäksi käyttäjiä on mahdollista luoda tarvittaessa eri oikeuksilla. Kaikki tarvittava löytyy yhdestä ohjelmistosta. Haluan kehua myös käyttäjätukea!”

 

Luo tili nyt ilmaiseksi ja kokeile!

Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.