Kirjanpito

SimplBooksin etusivulla näet selkeän katsauksen yrityksen talouteen, ja pääset muokkaamaan näkymää toiveidesi mukaiseksi. Tärkeimpien raporttien, kuten taseen, tuloslaskelman ja alv-laskelman asetukset ovat ohjelmassa valmiina. Alkuasetuksissa on aina ympäristön perustamisvaiheessa valitun yhtiömuodon mukainen tilikartta, alv-luokat sekä esimerkiksi oletuskirjauksia yleisimmille kirjanpidon kirjauksille. Kun ohjelman käyttö aloitetaan, ohjattu aloitustoiminto opastaa käymään läpi tarvittavat asetukset, kuten pankkitilit ja yrityksen tiedot. Kaikki tämä auttaa kokematontakin tekijää aloittamaan sujuvan kirjanpidon. Joustavuutta kokeneemmalle ja vaativammalle kirjanpitäjälle tarjoaa se, että niin tilikarttaa kuin kaikkia muitakin esiasetuksia on mahdollista muokata. Kirjanpidon kirjaukset ja raportit sisältyvät kaikkiin paketteihin.

  • Asetukset peruskäyttöä varten ovat valmiina ohjelmassa
  • Selkeät tase, tuloslaskelma ja arvonlisäverolaskelma
  • Automaattiset kirjanpidon kirjaukset laskuilla
  • Alv-ilmoituksen voi lähettää suoraan ohjelmasta
  • Ei rajoja tositemäärissä

Kirjanpidon kirjaukset

Kirjanpidon kirjauksia voi syöttää SimplBooksissa myös itse, jos kirjanpidossa on tapahtumia jotka eivät hoidu automaattisilla kirjauksilla. Tällaisia tapahtumia voivat olla esimerkiksi lainoihin liittyvät tapahtumat, verojaksotukset tai osinkojen kirjaaminen. MINI-paketissa kaikki kirjanpidon tapahtumat syötetään ohjelmaan itse kirjanpidon kirjauksina, muissa paketeissa automaatio hoitaa esimerkiksi osto- ja myyntilaskujen sekä niihin liittyvien suoritusten ja maksujen kirjaukset. Tallennettujen tapahtumien muuttaminen on helppoa, niin kauan kun jaksoa ei ole lukittu. Vahinkojen välttämiseksi valmiit jaksot kannattaakin lukita, esimerkiksi kunkin kuukauden lopussa.

Kirjanpidon raportit

SimplBooksista löytyy valmiina kaikki yleisimmät kirjanpidon raportit. Voit myös muokata raporttien asetuksia itse, jos esimerkiksi muutat oletustilikarttaa. Kaikkia kirjanpitoraportteja voi jakaa helposti lyhyempiin kausiin ja vertailla keskenään. Voit vertailla kausien alku- ja loppusaldoja sekä vastaavien kausien tapahtumia eri tilikausilla. Vertailua ja kausiin jakamista varten raporttinäkymissä on näppärät pikavalinnat. Perusraporttien tapaan vertailevat raportit voidaan ladata ohjelmasta eri muodoissa.

Alv-ilmoituksen lähettäminen suoraan ohjelmasta

Aktivoimalla SimplBooksin ja verottajan välisen maksuttoman käyttöliittymän voit lähettää valmiin alv-ilmoituksen suoraan ohjelmasta muutamalla hiirenpainalluksella. Arvonlisäveroilmoituksen lisäksi ohjelmasta saa lähetettyä myös arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen. Jos käyttöliittymä ei ole sinun juttusi, voit vain ladata alv-laskelman talteen pdf-muodossa ja lähettää alv-ilmoituksen itse OmaVerossa.

Joustavat toiminnot ja näkymät

Vaikka SimplBooksissa on valmiina tilikartta, alv-kannat, automaattisten kirjausten kirjanpidon tilit sekä kirjanpidon raportit, voit aina halutessasi täydentää ja muuttaa niitä itse. Lisäksi oletuskirjauksia saa luotua niin paljon kuin on tarve. Saat merkittyä eri näkymissä suosikkitoimintoja helpommin saataville, sekä mukautettua näkyvillä olevia kenttiä ja niiden sijoittelua. Kirjanpidon yksityiskohdat ja mieltymykset vaihtelevat yrityksestä toiseen, eikä meidän tehtävämme ole rajoittaa sinua!

Marit Meierau, kirjanpitäjä

”SimplBooks on minulle hyvin looginen ohjelma käyttää, se oli helppo oppia ja eri toiminnot ovat selkeitä. Tietoja voi suodattaa, mikä tekee tietojen löytämisestä nopeaa minkä tahansa kentän mukaan.

Erityisen kätevä ominaisuus on pankkiyhteys – tiliotteita ei tarvitse ladata itse, vaan kaikki liikkuu automaattisesti. Pankissa tehdyt maksut kohdistuvat suoraan laskuille, jäljellä on vain tarkistus. Rajapinta Verohallintoon on myös kätevä työkalu, se säästää aikaa kun voin lähettää alv-ilmoituksen parilla klikkauksella.”

 

Luo tili ilmaiseksi ja kokeile!

Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.