Mitä kaikkea SimplBooksin varastomoduuli sisältää?

Mitä kaikkea SimplBooksin varastomoduuli sisältää?

25. elokuutan 2021, 15:45 in SimplBooks uutiset
0 Kommentia

SimplBooksin varastomoduulissa on kaikki mitä varastolaskentaa käyttävä mikro- ja pienyritys tarvitse.

Ohjelmaan voi tuoda olemassa olevan varaston, luoda rajattoman määrän varastoja ja tuotteita. Kaikki tuotteet voidaan lisätä muun muassa osto- ja myyntilaskuille sekä tarjouksille. Yritys voi käyttää tuotantoa sekä inventaariota ja siirtää tuotteita varastosta toiseen.

SimplBooks kirjanpito-ohjelma päivittää varastotilanteen ja tekee tarvittavan kirjanpidon automaattisesti sitä mukaan, miten käyttäjä käyttää varastomoduulia.

Teimme listan varastomoduulin tärkeimmistä ominaisuuksista ja tästä blogikirjoituksesta löydät myös lukuisia ohjeita varastomoduulin tehokkaampaan käyttöön.

Alkuvarasto ja varastojen tilanne

Jos yrityksellä on alkuvarastoa ennen SimplBooksin käyttöönottoa, tuotteiden saldot voi lisätä SimplBooksiin. Varastosaldot voi tuoda ohjelmaan kerralla csv-tiedostona tai vaihtoehtoisesti ne voi lisätä yksitellen manuaalisesti. Lue lisää käyttöohjeesta.

Ohjelmassa on oletuksena yksi varasto, mutta voit lisätä uusia varastoja tarpeen mukaan. Aloita uuden varaston lisääminen perustamalla varastolle oma kirjanpitotili kohdasta KIRJANPITO – Tilit > Uusi tili. 

Varastosaldon, eli kuinka paljon tuotteita on varastossa voit tarkistaa helposti kohdasta VARASTO > Varastotilanne. Luettelosta voit suodattaa tuotteita esimerkiksi varaston ja/ tai nimen mukaan. Varastosaldo vähenee, jos lisäät tavaroita myyntilaskuihin, siirrät tavaroita varastosta toiseen tai vähennät tavaroita varastosta. Varastosaldoa voi nostaa ostolaskulla tai lisäämällä alkuvaraston.

Inventaario

Yritykset tekevät inventaarion eli varastotilanteen tarkistuksen vähintään kerran vuodessa, tilikauden lopussa. SimplBooks-ohjelma helpottaa inventaarion tekemistä ja oikaisee kirjanpidon automaattisesti inventaarion mukaiseksi.

Tee inventaario SimplBooksissa helposti:

  1. Ota inventaariolaskennan sivu kirjanpito-ohjelmasta kohdasta VARASTO – Inventaario > laskettava varasto sivu joko pdf, csv- tai Excel-tiedostona.
  2. Laske tuotteet fyysisestä varastosta ja kirjoita saldot varastolaskennan sivulle kohtaan ”Laskettu määrä”.
  3. Lisää laskennan sivun saldot kohtaan VARASTO – Inventaario > Uusi inventaario.
  4. Tallenna, jolloin ohjelma oikaisee kirjanpidon automaattisesti, jos todellisen ja SimplBooksissa olevan varaston välillä on eroa. Automaattiset kirjaukset näet avaamalla tehdyn inventaarion.

Tuotteet, liikkeet ja varastoasiakirjat

Jos olet käyttänyt tuotteita ennen SimplBooksin käyttöönottoa, sinun on helpoin tuoda koko tuotelista ohjelmaan kerrallaan csv-tiedostona kohdasta VARASTO – Tuotteet.

Huomaa, että tästä kohdasta tuodaan ohjelmaan vain tuotteiden luettelo. Jos sinulla on alkuvarastoa, lisää se ohjelmaan kohdasta VARASTO – Varastot.

Tuotteita voit lisätä ohjelmaan myös yksitelleen kohdasta VARASTO -Tuotteet > Uusi tuote.

Huom! Lisää tuotteet ohjelmaan varastotuotteina vain, jos sinulla on tarvetta käyttää varastolaskentaa. Varastolaskennan käyttäminen laajentaa kirjanpitoa ja sitä ei kannata ottaa käyttöön, jos yrityksellä ei ole tarvetta varastolaskentaan.

Huomaa myös, että vaikka yritys ei käyttäisikään SimplBooksin varastolaskentaa, yrityksen kannattaa useimmiten lisätä tuotteet ohjelmaan. Silloin lisää tuotteet ohjelmaan palvelutuotteina. Kuin lisäät uuden tuotteen, tuote on aina oletuksena palvelutuote.


Jos lisäät myyntilaskulle tuotteen, sinun ei tarvitse muuttaa montaa tietoa myyntilaskun rivillä ja tämä nopeuttaa työtä.

Näet liikkeet varastoon ja varastosta kohdasta VARASTO – Liikkeet, valitsemalla sopivan ajanjakson. Esimerkiksi, jos myyt tuotteen, näet sen liikkeenä varastosta.

Varastoasiakirjat näkymästä voit siirtää tuotteita varastosta toiseen, vähentää tuotteen varastosta ja lisätä tuotteita varastoon.

Tuotanto

SimplBooksissa on yksinkertainen tuotantomoduuli, joka on rakennettu mikro- ja pienyritysten tarpeisiin.

Tuotantomoduulin avulla yritys voi luoda tuotteista muita tuotteita. Esimerkiksi eri tuotteista voi tuottaa tuotepaketin tai raaka-aineista voi tuottaa valmiin tuotteen.

Jos yritys tuottaa samaa tuotetta toistuvasti, sen kannattaa käyttää ominaisuutta ”Reseptit”. Resepti kerto mitä tuotetta tuotetaan ja mistä tuotteista se on koostettu. Jos yritys tuottaa toistuvasti tuotekokonaisuuksia reseptin käyttäminen nopeuttaa ohjelman käyttöä, koska tuotannon tietoja ei tarvitse lisätä joka kerta uudelleen.

Tuotannosta ohjelma tekee automaattisesti kirjanpidon kirjaukset vähentämällä raaka-aineet varastosta ja lisäämällä tuotetut tuotteet varastoon.

Mikäli haluat testata varasto-ominaisuutta, voit tehdä sitä halutessasi myös demo-ympäristössä. Demon tunnukset voit tilata täältä.

Silver Sirel

silver@simplbooks.fi

Silver vastaa SimplBooksin liiketoiminnasta. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta kirjanpitäjäksi/ tilintarkastajaksi ja kirjoittaa paljon muun muassa taloushallinnosta.

Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti