Share this post

Onko taloushallinnon ohjelma välttämättä pakollinen? (0)

Ihan jokaikinen yrittäjä on kirjanpitovelvollinen, mutta yksikään yrittäjä ei ole velvollinen tekemään kirjanpitoaan taloushallinnon ohjelmalla. Taloushallinnon ohjelma on kuitenkin järkevä valinta jokaiselle yrittäjälle, sillä ohjelmaa käytettäessä virheiden määrä pienenee, tiedot pysyvät tallessa, tietoja on helppo siirrellä moduulista toiseen sekä tärkeitä raportteja saa luotua nappia painamalla. Ruutupaperi ei välttämättä taivu ihan samaan. 

Vaihtoehdot 

On hyvä, että asiassa kuin asiassa, on vaihtoehtoja. Niin on myös taloushallinnon ohjelmissa. Taloushallinnon ohjelman saat halvimmillaan ilmaiseksi käyttöösi, mutta hintaakin tärkeämpää on, onko kyseinen ohjelma sinun tarpeellesi paras. Taloushallinnon ohjelman käyttäminen onnistuu kyllä keneltä vain, kunhan kirjanpidon perusteet ovat hallussa.

Ohjelmattomuus

Yhdenkertaista kirjanpitoa voi tehdä ihan hyvin vaikka Excelissä tai Google Sheetissä. Vaikka yhdenkertaista kirjanpitoa voi toteuttaa myös ruutupaperille, on se kuitenkin syytä tehdä kunnolla ja hyvää kirjanpitotapaa noudattaen. Yhdenkertaista kirjanpitoa käyttävät joutuvat myös laatimaan raportteja ja täyttämään veroilmoituksia kirjanpidon perusteella.

+ Ilmainen

+ Pienille sivutoimisille toiminimiyrittäjille

– Tositteiden paljous tekee kirjanpidosta monimutkaista

– Epäselvä

– Raporttien laatimisen vaikeus

– Suuri mahdollisuus virheisiin

Sähköinen taloushallinnon ohjelma

Markkinoilla on valtavasti vaihtoehtoja verkkopohjaisista taloushallinnon ohjelmista. Ne ovat nykypäivänä todella käteviä ja löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon. Ohjelmat ovat pääsääntöisesti pitkälle automatisoituja, laajoja ominaisuuksiltaan ja hyvin käyttäjäystävällisiä. Sähköinen taloushallinto on äärimmäisen hyvä vaihtoehto, jos haluat toimia yhteistyössä kirjanpitäjäsi kanssa. Voit itse tehdä vaikka myyntilaskut, mutta kirjanpitäjäsi hoitaa kaiken muun. SimplBooksissa löydät kirjanpidon, myynti- ja ostolaskut, tuntikirjaukset, varastokirjanpidon, raportoinnin ja kaiken muun tarvittavan saman katon alta.

+ Edullinen

+ Helppokäyttöinen

+ Aina mukana 

+ Automatisoinnit

+ Laajat ominaisuudet

+ Reaaliaikainen 

+ Tositteet hyvässä tallessa

+ Pienet virheriskit

+ Turvallinen

+ Yhteistyö kirjanpitäjän kanssa

Sähköisestä taloushallinnon ohjelmasta tulee vain pelkkää plussaa, sillä haittoja on äärimmäisen hankala keksiä. 

Ladattava ohjelmisto

On myös olemassa tietokoneelle ladattavia taloushallinnon ohjelmia. Jos teet kirjanpitoa pelkästään yhdellä tietokoneella etkä tarvitse ohjelmaa ikimaailmassa missään muualla, voi ladattava ohjelma siinä tilanteessa olla ihan varteen otettava vaihtoehto. Koneelle ladattavat ohjelmat ovat ehkä hieman jo mennyttä aikaa, mutta silti ihan täysin toimivia ja käyttökelpoisia.

+ Ilmainen

+ Laajennettavuus

– Päivitykset

– Varmuuskopiointi

– Laitteisto ongelmat

Taloushallinnon ohjelmasta on valtava hyöty sellaiselle, jolla on kirjanpidon perusteet hallussa. Valitettavasti kirjanpito-ohjelmat eivät tee ihmeitä, joten jos aivosi ylikuumenee jo sanan taloushallinnon kuulemisesta, kannattaa suosiolla kääntyä tilitoimiston puoleen.

Kokeile heti

Helppokäyttöinen ja edullinen SimplBooks kirjanpito-ohjelma. Ota käyttöön kahdessa minuutissa ja kokeile 30 päivää ilmaiseksi! Ohjelmalla on jo yli 20 000 tyytyväistä käyttäjää.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.