Share this post

Yrityksen pikkujoulut menee täysin firman piikkiin (0)

Vuosi lähenee taas loppuaan ja kiva olisi järjestää henkilökunnalle jotain kivaa. Mites ne yrityksen pikkujoulut, olikos ne vähennyskelpoisia tulo- ja arvonlisäverotuksessa? No onhan ne, tietyin ehdoin.

Yrityksen pikkujoulut ovat vähennyskelpoisia

Hurraa, hurraa! Tuloverolain mukaan henkilökunnalle järjestettävät pikkujoulut ovat vähennyskelpoisia, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Juhlat ovat kustannuksiltaan kohtuullisia
  • Juhlat on suunnattu koko henkilökunnalle
  • Juhlissa on ainoastaan yrityksen henkilökunta ja johto
  • Juhla on työnantajan järjestämä ja työnantajan määräämässä paikassa
  • Juhlien kulujen kuitit toimitetaan kirjanpitoon.

Myös vuokratyöntekijät ja palkattomasti työskentelevät (esim. harjoittelijat tai vapaaehtoiset) voivat osallistua yrityksen pikkujouluihin. Jos pippaloissa nähdään työntekijöiden puolisoita, yrityksen asiakkaita tai yhteistyökumppaneita, muuttuu henkilökuntajuhlat osin edustustilaisuudeksi. Näiden osallistujien osalta kuluista saa vähentää vain puolet eikä arvonlisäveron vähennysoikeutta ole.

Jos pikkujouluissa kestitään henkilökunnan lisäksi muita yrityksen ulkopuolisia tahoja, on kuluista tehtävä laskelma. Laskelmassa täytyy ilmetä henkilöstön sekä ulkopuolisten juhlijoiden määrä, kulut sekä osallistujista on laadittava nimilista. Laskelman avulla kulut pystytään helposti jakamaan vähennyskelpoisiin ja -kelvottomiin kuluihin.

Pikkujoulujen kulut

Pikkujouluihin voi sisältyä ruokaa, juomaa, ohjelmaa tai muuta yhteistä tekemistä ja niiden kulut ovat vähennettävissä niin tulo- kuin arvonlisäverotuksessa, mikäli yllä olevat ehdot täyttyvät. Myös alkoholi on kelpaa vähennyksiin, jos sitä tarjoillaan kohtuudella. Mahdollisen yhteiskuljetuksen voi kanssa laittaa huoletta firman piikkiin!

Etä-pikkujoulut!

Jatkuvan etätyön lisääntymisen takia, Verottaja on myös joutunut pohtimaan etä-pikkujouluja sekä niiden vähennysoikeutta ja tullut siihen tulokseen, että juhlia voi myös ruudun äärellä! Etä-juhlat ovat siis täysin samalla tavalla ja samoilla ehdoilla vähennettäviä kuluja kuin perinteisetkin yrityksen pikkujoulut, niin tulo- kuin arvonlisäverotuksessa. 

Yritys voi virtuaali-jouluihin järjestää ruoka- ja juomatarjoilun joko toimitettuna työntekijän kotiin tai vaihtoehtoisesti työntekijä voi hakea tarjottavat ennalta määrätystä paikasta. Yrityksen antama lahjakortti ruokakauppaan, ravintolaan tai ruokalähettipalveluun etä-pikkujouluja varten ei kelpaa, sillä lahjakorttina annettu etu käsitellään työntekijän palkkana.

Yrityksen pikkujoulut ovat aina omanlainen spektaakkeli ja mukavaa yhdessä olemista hyvä ruuan ja juoman merkeissä. Harmillista vaan on, että yksintyöskentelevä toiminimiyrittäjä ei voi järjestää itselleen pikkujouluja, sillä pikkujoulujen tuoma etu olisi vain yrittäjälle itselleen. Ehkä pikkujoulu-teemainen edustustilaisuus ajaisi saman asian? Silloin edes puolet kuluista voisi vähentää tuloverotuksessa.

Kokeile heti

Helppokäyttöinen ja edullinen SimplBooks kirjanpito-ohjelma. Ota käyttöön kahdessa minuutissa ja kokeile 30 päivää ilmaiseksi! Ohjelmalla on jo yli 20 000 tyytyväistä käyttäjää.


HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.