Korotettu menojäännöspoisto

Korotettu menojäännöspoisto

21. lokakuutan 2021, 13:24 in Kirjanpito, Verotus
0 Kommentia

Tiesitkö että verovelvollinen saa tehdä elinkeinotoiminnan käytössä olevista koneista, kalustosta tai muusta niihin verrattavasta irtaimesta käyttöomaisuudesta poikkeuksellisesti korotetun 50 %:n menojäännöspoiston.

Korotetun poiston edellytys on, että hyödyke ostetaan uutena ja sen käyttöönotto tapahtuu verovuosien 2020–2023 välisenä aikana. Kone tai laite voi olla otettu käyttöön aikaisintaan 1.1.2020.

Laissa ei ole toimialakohtaisia rajoituksia, joten korotetun poiston voi tehdä liikkeen- ja ammatinharjoittajat, avoimet yhtiöt, kommandiittiyhtiöt ja yhteisöt.

Koneen tai laitteen tulee olla yritystoiminnan käytössä tai kuulua sen irtaimeen käyttöomaisuuteen. Korotetun poiston vähentäminen elinkeinoverotuksessa edellyttää lisäksi, että poisto on vähennetty kuluna myös kirjanpidossa.

Yrittäjä voi itse päättää hyödyntääkö korotettua poistoa vai ei. Poistot vaikuttavat lisäämällä kuluja, joten kannattaa miettiä haluaako saada mahdollisimman paljon kirjattua taseen eriä kuluiksi, vai jakaa niitä pidemmälle aikaa.

Milla Mäklin

milla@simplbooks.fi
Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti