Share this post

3 vinkkiä tilitoimiston valintaan – hyvä kirjanpitäjä on kultaakin arvokkaampi (0)

Jos olet päättänyt ulkoistaa kirjanpitosi, kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa hyvän tilitoimiston ja kirjanpitäjän löytämiseksi. Hyvä kirjanpitäjä on yrityksellesi äärimmäisen arvokas. Hän taistelee läpi verottajan viidakon puolestasi ja vääntää asiat sinulle rautalangasta niin taitavasti, että et edes huomannut rautalankaa väännettävän. Parhaan kirjanpitäjän löytäminen voi olla hankalaa, mutta se on kaiken sen vaivan arvoista. 

Puskaradio

Ensimmäinen askel on kuunnella, mitä siellä puskissa suhisee. Puskaradiosta saat varmasti parhaat vinkit kirjanpitäjän löytämiseksi. Jos tuttavapiiristä löytyy yrittäjiä, kysy heidän kokemuksia. Sosiaalisessa mediassa kannattaa myös kysellä kenen palveluita muut paikalliset yrittäjät käyttävät. 

Käy paikan päällä pyytämässä tarjouksia

Tilitoimistossa vierailua ei kannata pelätä. Vastassa sinua ei ole ilmeettömiä tietokoneen näpyttelijöitä, vaan yleensä tilitoimistosta löydät iloisia ja nauravaisia työntekijöitä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita keskustelemaan yrityksesi tarpeista. Hyvä kirjanpitäjä osaa kyllä kysyä sinulta oikeat kysymykset, mutta jos haluat, voit valmistautua vierailuun miettimällä vastaukset seuraaviin:

 • Yrityksen Y-tunnus
 • Yrityksen toimiala
 • Arvonlisäveron verokausi (kuukausi, neljännesvuosi, vuosi)
 • Tilikausi
 • Tositteiden keskimääräinen kappalemäärä kuukaudessa (kuinka monta myyntilaskua lähetät ja kuinka monta ostolaskua maksat suurinpiirtein kuukaudessa)
 • Mitä palveluita haluat tilitoimistolta?
  • Riittääkö pelkkä kirjanpito tilinpäätöksineen?
  • Onko palkanmaksua?
  • Haluatko tilitoimiston hoitavan yrityksesi ostolaskut ja myyntilaskutuksen?

Hinta ei ole paras mittari tilitoimiston valinnassa, mutta tarjousten pyytäminen ja niiden vertaaminen silti on järkevää. 

Henkilökemioiden kohtaaminen

Tärkein kriteeri tilitoimiston valinnalle on ehdottomasti se, että sinun ja kirjanpitäjän henkilökemiat kohtaavat. Tämän takia olisi tärkeää, että käyt tilitoimistossa paikan päällä ennen kuin teet lopullisen valinnan. Kirjanpitäjän kanssa pitää pystyä nauramaan ja jakamaan yrityksen salaisuuksia.

Tosiasiahan on, että kaikki eivät tule kaikkien kanssa toimeen. Joten jos sinusta tuntuu, että kirjanpitäjäsi kanssa asioiminen on hankalaa, niin sinulla on täysi vapaus vaihtaa kirjanpitäjää ja tilitoimistoa. Etsi itsellesi sellainen kirjanpitäjä, jonka kanssa on helppo asioida ja helppo kysyä niitä tyhmiäkin kysymyksiä. 

Kun olet löytänyt itsellesi sen parhaan kirjanpitäjän, olet löytänyt yrityksellesi jotain mittaamattoman arvokasta. Muistathan kertoa siitä myös muille!

Kokeile heti

Helppokäyttöinen ja edullinen SimplBooks kirjanpito-ohjelma. Ota käyttöön kahdessa minuutissa ja kokeile 30 päivää ilmaiseksi! Ohjelmalla on jo yli 20 000 tyytyväistä käyttäjää.


HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.