Share this post

6 suositusta sujuvampaan työskentelyyn kotikonttorissa (0)

Kotikonttorissa työskentelee tällä hetkellä todennäköisesti suurin osa niistä, joiden työ sen mahdollistaa. Kotikonttori saattaa tuntua mukavalta ja helpolta ratkaisulta, mutta sillä on myös negatiiviset puolensa.

Kotikonttorissa saattaa olla enemmän työskentelyä häiritseviä tekijöitä, esim. pienten lasten kanssa kotona oleminen. Häiritä voi myös se, jos työskentelyyn ei ole olemassa erillistä huonetta, johon voi eristäytyä keskittyäkseen paremmin työntekoon. Myös aikaisemmin tekemättä jääneet tehtävät saattavat häiritä keskittymistä, ja huomio kiinnittyy juuri niihin kotitöihin. Seuraavaksi kerromme 6 tapaa tehokkaampaan työskentelyyn kotikonttorissa.

1. Aloita työpäiväsi samalla tavalla kuin toimistossa. Noudata samaa rutiinia, jonka olet tottunut tekemään aamuisin – peseytyminen, syöminen ja valmistautuminen. Jos aamurutiiniisi kuuluu myös treeni, tee se raikkaassa ilmassa. Aamurutiini herättää sinut ja valmistelee työpäivään huolimatta siitä, että se tapahtuu kotikonttorissa.

2. Pukeudu samoin kuin jos lähtisit töihin. Jos mahdollista, työskentele kirjoituspöydän takana istuen. Työpukeutumista vastaava pukeutuminen auttaa keskittymään paremmin työskentelyyn. Myös työskentely-ympäristö on tärkeä, eli on hyvä työskennellä kirjoituspöydän ääressä mukavassa toimistotuolissa istuen. Huomioi työskentelyasento. Muista pitää taukoja ja liikkua tunnin välein vähintään 5 minuutin ajan.

3. Kirjoita ylös päivän tai viikon tehtävät. Siihen sopii hyvin esim. Asana, Trello, Basecamp tai jokin muu projektihallintaohjelma, johon voit kirjata kätevästi tehtävät ja määräajat. Vastaavat sovellukset auttavat etätöiden tekemisessä, sillä koko tiimi voi nähdä toistensa tehtävät ja seurata niiden suorittamista.

4. Pidä kotikonttorista jatkuvasti yhteyttä työkavereihisi. Se edistää tuottoisuutta ja synnyttää yhtenäisen tiimin tunteen myös kotikonttorissa. Verkossa tapahtuvaan työkavereiden väliseen kommunikointiin sopivia sovelluksia ovat mm. Slack, Skype ja Chanty.

5. Jos sinulla on kotona pieniä lapsia, keksi heille mahdollisimman paljon itsenäistä tekemistä. Kotikonttorissa on hankala keskittyä töihin, jos sinun on samalla vahdivia lapsia. Keksi kaikenlaista tekemistä, jota lapset voivat tehdä itsenäisesti. Mieti ennen päivän alkua lapsen iälle sopivaa erilaista puuhaa, jota lapset voivat tehdä päivän aikana tylsistymättä. Voit laittaa heille valmiiksi piirrettyjä tai lasten elokuvia, tietokonepelejä, lautapelejä, palapelejä, piirtämis- tai maalausvälineet. Anna heille jotain, mistä he voivat itse askarrella jotain, esim. muovailuvaha tai legot. Etsi kaikki mahdolliset lelut, joilla lapsi voi täyttää päiväänsä mielekkäästi.

6. Älä anna ulkopuolisten tekijöiden (esim. television, tekemättömien kotitöiden ajatteleminen jne.) häiritä keskittymistäsi. Keskity työaikana työntekoon ja suunnittele kotityöt ja vapaa-aika samalla tavalla kuin työasiasi. Se auttaa järjestämään päivän paremmin, niin sekä työt että kotityöt tulevat tehdyksi.

Katso myös, millaisia työkaluja SimplBooks suosittelee käyttämään kotikonttorissa!

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.