Share this post

Helppo yrittäjän palkkalaskuri Excelissä (0)

Monet pienyrittäjät ovat kysyneet meiltä, miten hoidetaan yrittäjän palkan laskeminen. Kerron tässä kirjoituksessa lyhyesti palkkalaskennan kahdesta vaiheesta kirjanpidon näkökulmasta.

Kirjoituksen lopussa on myös helppo Excel työkalu, millä voit laskea haluamasi palkan yrittäjälle. Excel tekee myös kaikki tarvittavat kirjanpidon kirjaukset valmiiksi.

Yrittäjän palkan laskeminen

Palkkalaskennan voi jakaa kirjanpidollisesti kahteen vaiheeseen – palkan laskeminen ja kulujen maksaminen. Nämä vaiheet ovat samoja riippumatta siitä lasketaanko palkka työntekijälle tai yrittäjälle.

Palkan laskemisen vaiheessa lasketaan kulut ja velat. Kulut ovat palkka ja sairausvakuutusmaksu. Velat ovat sairausvakuutusmaksuvelka, ennakonpidätysvelka ja palkkavelka. Kulut kirjataan kirjanpidossa debetiin ja velat kreditiin.

Maksamisen vaiheessa maksetaan ensimmäisessä vaiheessa lasketut velat. Kirjaukset tehdään pankkitilin kreditistä velkatilien debetiin.

Monet mikro- ja pienyrittäjät käyttävät palkkalaskennassa palkka.fi palvelua. Se on ilmainen ja kohtalaisen helppo työkalu, joka muun muassa laatii raportit, maksuaineistot ja ilmoittaa erät tulorekisteriin.

Palkka.fi ei kuitenkaan laske summia, eikä tee kirjanpidon kirjauksia valmiiksi. Siihen sinun on helppo käyttää seuraavaa laskuria.

Excelin tekemät kirjanpitokirjaukset voit lisätä kirjanpito-ohjelmaan. SimplBooks-kirjanpito-ohjelmassa on kaikki Excelissä mainitut kirjanpitotilit jo valmiina.

Sinua saattaa kiinnostaa myös SimplBooks-ohjelman käyttöohje, jossa olemme tehneet kuvakaappaukset yleisemmin käytetyistä kirjanpidon kirjauksista.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.