Share this post

Hyödynnätkö yrittäjänä liikunta-, työmatka- tai lounasetua? (0)

Mikäli käyt lounaalla, kuljet julkisilla tai maksat liikuntamaksuja omasta lompakostasi, sinulla on mahdollisuus hyötyä etujen käyttöönotosta. Etuja voi tarjota työntekijöille, ja lukuun ottamatta toiminimeä, myös itsenäinen yrittäjän eläkevakuutuksen alainen yrittäjä voi hyödyntää etuja.

Verovapaat määrät etuuksille vuonna 2021

  • Liikunta- ja kulttuurietu 400 €
  • Hyvinvointietu 500 €
  • Työmatkaetu 3400 €
  • Lounasedun kohdalla voidaan tarjota 6,90­­-10,90 € maksava lounas / työpäivä (21 päivänä / kk). Tästä summasta 25 % voidaan antaa verovapaasti ja loput 75 % työntekijä voi maksaa itse tai yritys voi maksaa tämän palkkaan verrattavana tulona.

Lounasedun veronalaisen osuuden sivukuluista yrittäjälle itselleen tulee maksettavaksi vain sosiaaliturvamaksu. Lisäksi edut kuluineen sisältyvät yrityksen vähennyskelpoisiin kuluihin.

Yrittäjän itselleen antama etu kannattaa tarjota ehdottomasti palkan päälle. Esimerkiksi 200 €:n ravintoedun sivukulut, veronalaisesta 150 €:n osuudesta ovat 2,70 € ja säästöä on mahdollista saada vuodessa useampi sata euroa verrattuna, jos lounaat maksaisi joka kuukausi omasta nettopalkasta.

Palveluiden tarjoajia on useampia ja he veloittavat muutamia prosentteja palvelun käytöstä. Suosittelemme vertailemaan eri toimijoita sekä suosimaan ensisijaisesti kortti tai mobiili maksamista fyysisten seteleiden sijaan. Palvelun tarjoajia ovat mm. Smartum, Edenred, Eazybreak ja E-passi.

Edut on mahdollista aktivoida käyttöön vaikka heti, palveluntarjoajien sivuilla. Rekisteröitymisen jälkeen luodaan käyttäjäprofiilit ja ladataan haluttu rahasumma, joko mobiilisovellukseen tai tilaamalla maksukortti. Tämän jälkeen kun etu on otettu käyttöön, saldo vähenee käytön mukaan.

Lounasetua voit hyödyntää myös take away ruokiin ja liikuntaetua moniin verkkovalmennuksiin!

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.