Share this post

SimplBooks kirjanpito-ohjelman päivitys – pikanäppäimet (0)

Nyt voit SimplBooksin käyttäjänä tehdä yleisempiä toimintoja huomattavasti nopeammin käyttämällä hiiren sijasta näppäimistöä. Voit esimerkiksi luoda näppäinyhdistelmällä uuden kirjauksen tai myyntilaskun, riippumatta siitä missä näkymässä ohjelmassa sillä hetkellä olet.

Pikanäppäimillä voit myös lisätä tai kopioida rivejä ja etsiä ohjelmasta tietoja.

Sinun ei tarvitse muistaa näppäinyhdistelmiä. Saat ohjekentän näkyviin kun pidät CTRL-näppäintä hetken alhaalla. Vaihtoehtoisesti näet ohjekentän klikkaamalla pientä salaman merkkiä ohjelman oikeassa yläkulmassa, päävalikon palkissa.

Miten säästät aikaa pikanäppäimillä?

Pikanäppäimet ovat hyvin joustava ominaisuus ja saat näistä erilaisia hyötyjä riippuen siitä, miten juuri sinä käytät ohjelmaa. Kerron muutamia esimerkkejä miten voit säästää aikaa käyttämällä näppäinyhdistelmiä hiiren sijasta.

  1. Teet kirjanpidon kirjauksia peräkkäin, esimerkiksi käytät MINI-pakettia. Paina kirjauksen tallentamisen jälkeen näppäinyhdistelmää Ctrl+Y. Pääset heti uuden kirjauksen tekemisen näkymään, jolloin sinun ei tarvitse liikkua hiirellä takaisin kirjausten luetteloon ja painaa nappia ”Uusi kirjaus”.
  2. Tekemälläsi myyntilaskuilla tai kirjauksilla on samanlaisia rivejä. Paina näppäinyhdistelmää Ctrl+H kun olet tehnyt ensimmäisen toistuvan rivin. Silloin ohjelma kopioi rivin tiedot seuraavalle riville. Huom, koska ohjelma kopioi valitun rivin tiedot, voit tehdä toistuvia rivejä myös muiden rivien väliin.
  3. Haluat tehdä yhden toiminnon jälkeen eri toiminnon. Esimerkiksi olet tallentanut kirjauksen ja haluat tehdä myyntilaskun. Paina yhdistelmää Ctrl+I, jolloin aukea myyntilaskun tekemisen näkymä ja sinun ei tarvitse liikkua TOIMINNOT – Myyntilaskut > Uusi lasku.
  4. Et muista tarkalleen missä on joku ohjelman ominaisuus. Esimerkiksi haluat löytää ostolaskut nopeasti. Paina Ctrl+K ja haku aukea. Kirjoita hakukenttään esimerkiksi ”osto” ja näet kaiken joka liittyy ostoihin.

Valitse ostolaskut klikkaamalla tai paina näppäimistöllä numeroa 3, jolloin sinut ohjataan ostolaskujen näkymään.

SimplBooks näppäinyhdistelmät eivät ole samoja kuin selaimella yleisesti käytettävät näppäinyhdistelmät. Näin voit edelleen käyttää esimerkiksi Ctrl+C ominaisuutta tekstien kopiointiin myös SimplBooks-ohjelmassa.

Mikäli haluat voit kytkeä pikanäppäinyhdistelmän ominaisuuden pois päältä ympäristöasetuksista.

Jos sinulle olisi hyötyä joistain muista pikanäppäimistä, kirjoita toiveesi kommenteihin tai laita meille sähköpostia. Näin saat ehkä sinulle mieluisan toiminnon SimplBooksiin.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.