Share this post

Miten kirjanpidossa suljetaan ja avataan tilikausi? (0)

Kirjanpidossa tuloslaskelma kertoo vain yhden tilikauden informaation. Uuden tilikauden alussa päättyneen tilikauden tuloslaskelman viimeisestä rivistä, eli tuloksesta tulee edellisten tilikausien tulos ja tuloslaskelma ”alkaa alusta”.

Sitä varten, että tuloslaskelma alkaisi kirjanpito-ohjelmissa alusta, käyttäjän on yleensä ”päätettävä/ suljettava tilikausi” ja ”avattava” uusi tilikausi. Tämän toiminnon yhteydessä tuloslaskelman kirjanpidon tilien saldot kirjataan taseeseen omaan pääomaan.

SimplBooks-kirjanpito-ohjelmassa käyttäjän ei tarvitse sulkea, eikä avata tilikautta

SimplBooks-ohjelma tekee tilikauden sulkemisen ja avauksen käyttäjän puolesta automaattisesti. Ohjelma tekee tämän toiminnon kirjanpidon kirjauksilla, jos automaattiset kirjaukset on aktivoitu ympäristöasetuksissa. Automaattiset kirjaukset ovat oletuksena aktiivisia silloin kuin käyttäjä tekee ohjelman alkuasetukset.

Käyttäjä voi myös aktivoida automaattisen kirjaukset tilikauden päättymisen jälkeen. Silloin ohjelma luo automaattiset tilikauden sulkukirjaukset takautuvasti.

Automaattiset kirjaukset mahdollistaa päättyneen tilikauden kirjanpidon tekemistä

Vaikka ohjelma tekee tilikauden sulkemisen toiminnon automaattisesti sulkukirjaukset eivät estä päättyneen tilikauden kirjanpidon ja tilinpäätöksen tekemistä. Käyttäjä voi vapaasti tehdä muutoksia päättyneelle tilikaudelle ja ohjelma päivittää sulkukirjaukset välittömässti jokaisen muutoksen jälkeen.

Silloin kun käyttäjä ei halua tehdä enää muutoksia päättyneelle tilikaudelle hän voi halutessaan lukita tilikauden ympäristöasetuksista.

Jos sinulla on kysyttävä SimplBooksin sulkukirjauksista lähetä sähköpostia support@simplbooks.fi tai soita 0403542445.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.