Share this post

SimplBooksin isoimmat päivitykset vuoden aikana (0)

Olemme tehneet vuoden aikana lukuisia päivityksiä. Muutamat isoimmat näistä ovat verkkokauppojen integraatiot, yhdistyksen alkuasetukset, massatoiminnot, varastoinventaario, laskujen maksamisen täydennys, laskujen näkymä entistä helpommaksi, ean-koodin mahdollisuus, verkkolaskuille asiakasviite ja toimituspaikka.

Verkkokauppojen integraatiot

SimplBooksissa on nyt verkkolaskutuksen integraation lisäksi myös integraatiot verkkokauppojen WooCommerce, PrestaShop ja Shopify kanssa. Integraation avulla voi tuoda tilaukset verkkokaupoista SimplBooksiin. Emme laskuta verkkokauppaintegraatioiden käytöstä.

Yhdistyksen alkuasetukset

Lisäsimme mahdollisuuden luoda uusi SimplBooks-tili voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille sopivilla alkuasetuksilla. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että muutimme hieman tililuetteloa ja säädimme taseen ja tuloslaskelman voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille sopivaksi. Nyt käyttäjä voi valita ennen uuden yrityksen lisäämistä sopivan yritysmuodon.

Massatoiminnot

Alkuvuodesta useimpiin luetteloihin (esim. myyntilaskut, ostolaskut, kirjaukset jne.) lisättiin massatoimintamahdollisuudet. Se tarkoittaa, että käyttäjä voi valita (rastittaa) montaa riviä luettelossa ja tehdä kaikille valituille riveille saman toiminnon. Tällä tavalla voit vaikka poistaa montaa riviä kerrallaan. Ostolaskuille lisäsimme mahdollisuuden ladata valittujen laskujen liitteiden latausta kerrallaan.  Aiomme ehdottomasti laajentaa massatoimintamahdollisuuksia lähitulevaisuudessa.

Varastoinventaario

Inventaarion avulla voit lisätä SimplBooksiin todellisen varastosaldon. Jos todellisen ja SimplBooksissa olevan varastosaldon välillä on ero, ohjelma laskee erotuksen ja tekee joko varastojen vähennykset tai lisäykset.

Laskujen maksamisen täydennys

Teimme merkittävän muutoksen laskujen maksetuksi merkitsemiseen. Aiemmin oli itse tiedettävä, onko laskun maksetuksi merkitsemistä varten syötettävä uusi suoritus/maksu vai voiko kyseisen laskun kattaa jollain järjestelmässä olevalla suorituksella/maksulla. Nyt järjestelmä tarkistaa sen automaattisesti ja ehdottaa laskua maksetuksi merkittäessä järjestelmässä jo olevia suorituksia/maksuja. Käyttäjä voi luonnollisesti edelleen syöttää myös uuden suorituksen/maksun merkitessään laskua maksetuksi. 

Entistä helpompi laskujen näkymä

Yksi visuaalisesti suurimpia muutoksia oli keväällä, kun tiivistimme asiakkaan/toimittajan valinnan kenttiä ja siirsimme useat asiakkaaseen liittyvät kentät (kuten esim. osoitekentät) erikseen ns. ponnahdusikkunaan. Kyseisen muutoksen tarkoituksena oli jättää laskulomakkeisiin näkyviin ainoastaan tärkeät tiedot. Tällä korostimme toimitusosoitteen ja asiakasviitteen lisäämismahdollisuutta (eivät ole pakollisia). Siirsimme myös osan vähemmän käytettävistä ja automaattisesti täytettävistä kentistä laskulomakkeen loppuun. Noin kuukausi sitten siirsimme asiakastiedot laskunäkymän vasemmasta kulmasta oikeaan yläkulmaan. Muutosten tarkoituksena on saavuttaa mahdollisimman helppo mutta toimiva laskujen lisäämisen ratkaisu.

EAN-koodi tuotekortille

Lisäsimme mahdollisuuden käyttää tuotekortissa myös EAN-koodia. Tuotteella voi siis nyt olla tuotekoodin lisäksi EAN-koodi. Tähänastinen tuotetunnuskenttä on edelleen pakollinen ja EAN on valinnainen. EAN-koodi voidaan haluttaessa kuvata myös laskun PDF:ssä – sen voi säätää laskun asiakirjapohjissa.

Verkkolaskuille asiakasviite ja toimituspaikka

Nämä tiedot kuvattiin tänne asti vain laskun PDF:llä. Nyt ne kuvataan myös verkkolaskulla (XML) – tiedostolla.

Lähiaikoina on meillä taas tulossa uusia mielenkiintoisia päivityksiä. Meidän missiomme on tehdä sinun kirjanpidostasi entistä helpompi!

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.