Share this post

Yksinyrittäjä, loma-ajan ongelmat on ratkaistu! (0)

Moni yksinyrittäjä kokee, että ei voi lomailla. Se on ihan hirveän harmillinen luulo, sillä kukaan meistä ei ole superihminen, vaan kaikkien täytyy joskus hengähtää ja pitää taukoa työnteosta. Usein yksinyrittäjät painivat samojen ongelmien kanssa, kun on kyse lomasta, joten nostetaan nyt kaikki kissat pöydälle ja ratkaistaan ongelmat!

“En voi lomailla, koska sesonkina pitää työskennellä”

Jos kesät ovat yrityksen sesonkiaikaa, niin eihän silloin kannata lomailla. Tee sesonkiaikoina töitä ja lomaile sen ulkopuolella. Tai, jos on työkavereita, niin kokeile suunnitella työt niin, että voit pitää minilomia sesongin aikana. Neljän päivän vapaat keskellä viikkoakin ovat ihan kivoja!

“En voi lomailla, koska jonkun on pidettävä putiikkia auki”

Tämä riippuu paljon siitä millainen putiikki on kyseessä. Jos ovia ei millään saa laittaa säppiin niin mieti, olisiko supistetut aukioloajat hyvä vaihtoehto? Pitäisi putiikkia pari ylimääräistä päivää vaikka kokonaan kiinni tai lyhentäisi päivittäistä aukioloaikaa. Jos sekään ei ole vaihtoehto niin entäs sijaisen palkkaaminen? 

“En voi lomailla, koska asiakkaat kaikkoavat”

En usko. Kuvitellaan tilanne toistepäin, olet itse varaamassa aikaa parturillesi ja hän kertoo olevansa lomalla. Äänestäisitkö samantien jaloillasi vai toivottaisitko hänelle hyvää lomaa? Niinpä.

“En voi lomailla, koska työt pitää hoitaa”

Voiko töitä tehdä etukäteen tai palkata sijaisen niitä tekemään? Pakolliset sähköpostit tai puhelut on tietysti hoidettava, mutta niiden hoitamisen ei tarvitse pilata koko lomafiilistä. Aloita vaikka aamu vilkaisemalla työsähköpostit, jonka jälkeen kone visusti kiinni ja vaihde vapaalle!

“En voi lomailla, koska ei ole rahaa”

Yksinyrittäjän on tienattava lomarahat joko etu- tai jälkikäteen. Laskelmoi ja ala säästämään lomaa varten jo hyvissä ajoin! Esim. loma-ajan kustannukset voi helposti leipoa tuntihinnan sisään. 

“En voi lomailla, koska ei ole varaa palkata sijaista”

Tähän ongelmaan auttaa sama kuin ylläolevaankin. Laskelmointi ja budjetointi. Laske paljonko työntekijä maksaa työnantajalle ja suunnittele etukäteen, minkälaisia toimenpiteitä kulujen kattaminen tarvititsisi.

Harmillista on, että moni yksinyrittäjä ei pääse lomalle näiden syiden takia ja niiden ratkaiseminen ei ehkä käytännössä onnistu näin helposti. Suunnittelemalla ja budjetoimalla voi kuitenkin yrittää varautua tuleviin lomiin. Lyö siis tammikuussa jo kesän lomaviikot kalenteriin ja ala säästämään sitä varten. Se onnistuu kyllä!

Jos sinulla tuli vielä muita ongelmia lomailuun liittyen mieleen, jätä ihmeessä kommenttia niin kokeillaan ratkaista nekin!

Kokeile heti

Helppokäyttöinen ja edullinen SimplBooks kirjanpito-ohjelma. Ota käyttöön kahdessa minuutissa ja kokeile 30 päivää ilmaiseksi! Ohjelmalla on jo yli 20 000 tyytyväistä käyttäjää.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.