Share this post

Lahjoittaisiko yrityksesi hyvään? (0)

Yrityskin voi tehdä hyväntekeväisyyttä ja lahjoittaa rahaa tai tuotteita järjestöille. Pienestä, alle 850 euron arvoisesta lahjoituksesta, voi saada myös verovähennyksen.

Hyväntekeväisyys ja paikallisten järjestöjen tukeminen antaa yritykselle mahdollisuuden kertoa omista arvoistaan ja luoda positiivisempaa yrityskuvaa. Yritysten yhteiskunnallinen näkyvyys ja vastuullisuus kiinnostavat kuluttajia koko ajan enemmän, joten sopivien kohteiden tukeminen voi myös tuoda yritykselle uusia asiakkaita. Ainakin se tuo hyvää mieltä yrittäjälle itselleen ja usein ison avun pienellä budjetilla elävälle järjestölle.

Pienemmällä paikkakunnalla kaikenlaisen toiminnan edistäminen tukee myös alueen yritysten toimintaa. Kun kylä pysyy aktiivisena, myös omalle yritykselle riittää asiakkaita. Moni yrittäjä on aktiivinen myös harrastustoiminnassa ja tukee esimerkiksi urheiluseuroja talkootyöllä tai antamalla alennuksia palveluista, mutta tiesitkö, että yritys voi myös saada verovähennyksiä lahjoitetusta rahasta tai tuotteista?

Kenelle voi lahjoittaa?

Kun lahjoitat yrityksenä rahaa järjestölle, lahjoituksen kohteen tulee olla yleishyödyllinen ja samalla paikallinen tai yrityksen toimialaa lähellä oleva tarkoitus. Siis esimerkiksi paikalliselle urheiluseuralle, mielenterveysjärjestölle tai työttömien yhdistykselle voi lahjoittaa rahaa toiminnan toteuttamiseen tai esineitä esimerkiksi arvontapalkinnoiksi. Poliittiseen tarkoitukseen tehdyt lahjoitukset eivät kuitenkaan ole vähennyskelpoisia.

Lahjoituksen tulee olla pieni, alle 850 euroa, jotta se voidaan vähentää suhdetoiminnan luonteisina menoina. 850 euron raja on lahjoituksensaajaa kohti, joten yritys voi lahjoittaa myös useammalle järjestölle.

Lahjoittamisen lisäksi järjestötoimintaa voi toki tukea myös ostamalla mainostilaa esimerkiksi urheilujoukkueen pelipaidasta tai yhdistyksen esitteestä. Tällöin kulut ovat vähennyskelpoisia mainos- ja markkinointikuluina eikä summan suuruudelle ole rajaa. Muista kuitenkin huolehtia, ettei maksettu summa ole kohtuuton yrittäjän saamaan näkyvyyteen verrattuna.

Yhteisöjen isommat lahjoitukset

Yhteisöt, eli esimerkiksi osakeyhtiöt ja osuuskunnat, voivat vähentää myös isompia lahjoituksia, jotka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen. Tarkemmat tiedot näistä lahjoituskohteista löydät Verohallinnon verkkosivujen kautta. Lahjoitusten yläraja on kohteesta riippuen 50 000 euroa tai 250 000 euroa.

Kokeile heti

Helppokäyttöinen ja edullinen SimplBooks kirjanpito-ohjelma. Ota käyttöön kahdessa minuutissa ja kokeile 30 päivää ilmaiseksi! Ohjelmalla on jo yli 20 000 tyytyväistä käyttäjää.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.