Yrityksen pienhankinnat

Yrityksen pienhankinnat

28. syyskuutan 2021, 08:53 in Kirjanpito
0 Kommentia

Yrityksen hankkiessa käyttöomaisuutta, se voidaan kirjata taseeseen ja siirtää sieltä vähitellen kuluksi poistomenettelyn kautta. Pienhankinta on puolestaan käyttöomaisuutta, joka voidaan kirjata suoraan kuluksi sinä vuonna kun se on otettu käyttöön, ilman että sitä tulee ensin kirjata taseeseen.

Pienhankinnasta voidaan puhua silloin kun on käyttöomaisuuden, taloudellinen käyttöikä on yli 3 vuotta ja hankintahinta maksimissaan 1200€. Yhteenlaskettu maksimisumma näille kuluksi kirjattaville pienhankinnoille vuonna 2021 on 3600€.

Mikäli hankintahinta on yli 1200€ tai hankinnat yhteensä ylittävät vuosittaisen maksimisumman 3600€, ei voida enää puhua pienhankinnasta ja nämä tulee kirjata taseeseen.

Poikkeuksena on ovat esimerkiksi elektroniikkatuotteet, kuten puhelimet ja tietokoneet, joiden käyttöikä on pääsääntöisesti alle 3 vuotta, jolloin ne voidaan silti kirjata kerralla kuluksi.

Huomioithan että hankinnat, joiden käyttöikä on alle 3-vuotta voidaan kirjata suoraan kuluksi ilman mitään ylärajaa. Eivätkä nämä myöskään kerrytä kyseistä pienhankintojen 3600€:n maksimisummaa.

Pienhankinnat voit kirjata ohjelmassa suoraan kuluksi niille kuuluville kulutileille kirjanpidon kirjauksella tai käyttäen ostolasku ominaisuutta.

Käyttöomaisuus, jonka käyttöikä on yli 3-vuotta ja maksimisumma ylittyy, voidaan lisätä SimplBooksiin käyttöomaisuutena. Voit käyttää ohjelmassa automaattista käyttöomaisuuslaskentaa, jolloin ohjelma laskee käyttöomaisuuden poistot automaattisesti.

Milla Mäklin

milla@simplbooks.fi
Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti