Pankkiyhteydet – tilitapahtumat, saldot ja ostolaskujen maksaminen SimplBooksissa

Pankkiyhteydet – tilitapahtumat, saldot ja ostolaskujen maksaminen SimplBooksissa

14. lokakuutan 2021, 15:00 in SimplBooks uutiset
0 Kommentia

Pitkän kehitystyön jälkeen voimme iloisina ilmoittaa, että lisäsimme ohjelmaan erittäin ison päivityksen, joka nopeuttaa ohjelman käyttöä huomattavasti.

Pankkiyhteyden avulla pankkitilitapahtumat saadaan SimplBooksiin jatkossa automaattisesti. Tämän tuloksena sekä myynti, että ostolaskut kuittautuvat automaattisesti maksetuksi ja ohjelma tekee suurimman osan kirjanpidon kirjauksista valmiiksi.

Käyttäjä voi myös maksaa ostolaskuja suoraan ohjelmasta ja hän näkee etusivulla pankkitilin saldot.

Nykyaikaiset PSD2-pankkiyhteydet

Koska SimplBooksin pankkiyhteydet täyttää EU-PSD2-direktiivin vaatimukset, tästä saadaan monia hyötyjä ohjelman käyttäjille verrattuna perinteisiin webservice-yhteyksiin.

Pankkiyhteyden aktivointi tapahtuu hetkessä verkkopankkitunnuksilla. Aktivoinnin jälkeen tilitapahtumien tuonti on heti käytössä ja käyttäjä näkee kotisivulla myös pankkitilin saldot.

Yksityisillä elinkeinoharjoittajilla yrityksen rahat saattavat liikkua henkilökohtaisen tilin kautta ja SimplBooksiin voidaan integroida tarvittaessa myös henkilökohtainen pankkitili.

Silloin kun pankkiyhteys on otettu käyttöön, tulevat tilitapahtumat päätyvät suoraan SimplBooksiin. Käyttäjä voi halutessa tuoda ohjelmaan myös vanhoja pankkitapahtumia vuosi tai kaksi takautuvasti.

Perinteisten webservice-yhteyden käyttöönotto on usein maksullista ja pankit laskuttavat aina tapahtumamaksuja tietojen siirrosta webservice kanavassa. PSD2-direktiivin ansiosta SimplBooksin käyttäjä ei maksa pankille tilitapahtumien tuonnista eikä ostolaskujen maksamisesta tapahtumamaksuja. Nordea- ja Op-pankki ovat myös vahvistaneet, että he eivät laskuttaa PSD2 yhteyden käyttämisestä. Myös yhteyden käyttöönotto Simplbooksissa on ilmaista.

SimplBooksissa pankkiyhteys on lisäominaisuus, joka ei vaikuta olemassa olevien pakettien hinnoitteluun. Laskutamme integraation käytöstä hinnastomme mukaan. Hinta on sama, vaikka yrityksellä olisi käytössä montaa yhdistettyä pankkitiliä.

Suosittelemme kaikille pankkiyhteyden kokeilemista. Automaattinen tilitapahtumien tuonti ja ostolaskujen maksaminen ohjelmasta säästää käyttäjän aikaa huomattavasti. Kaikki SimplBooksin vanhat ja uudet käyttäjät voivat käyttää pankkiyhteyttä 3 kuukautta täysin ilmaiseksi. Yhteyden voi poistaa milloin tahansa.

Lue käyttöohjeesta miten pankkiyhteys toimii tarkemmin. Pankkiyhteys nopeuttaa kaikkien asiakkaiden ohjelman käyttöä ja siitä hyötyy eniten ne asiakkaat, jotka vastaanottavat ostolaskuja ohjelmaan. Voit lukea myös käyttöohjeen ostolaskujen vastaanotosta verkkolaskuna.

Silver Sirel

silver@simplbooks.fi

Silver vastaa SimplBooksin liiketoiminnasta. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta kirjanpitäjäksi/ tilintarkastajaksi ja kirjoittaa paljon muun muassa taloushallinnosta.

Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti