Share this post

10 asiaa, joissa Suomi on maailman paras (0)

Onneksi olkoon Suomi, 100-vuotta itsenäisyyttä! Kirjoitan tänne itsenäisyyspäivän kunniaksi kymmenen asiaa, joissa Suomi on maailman ykkönen.

  1. Paras koulutusjärjestelmä. Suomi oli Pisa-testissä ensimmäinen vuosina 2000-2006. Viime vuosina muutama Aasian valtio on saanut Pisa-testissä jopa parempia tuloksia kuin Suomi. Pearson tekemän tutkimuksen mukaan Suomen koulutusjärjestelmä on kuitenkin ykkönen maailmassa.
  2. Suurin kahvinkulutus. Maailmalla kahvin keskikulutus on 1,3 kiloa henkilöä kohti, mutta jokainen suomalainen juo kahvia keskimäärin 12 kiloa vuodessa.
  3. Eniten saunoja. Suomessa on 3,3 miljoona saunaa. Se tekee Suomesta ylivoimaisen voittajan, jos mitataan saunojen määrä per henkilö.
  4. Kovimmat maidonjuojat. Keskusteluista nousee esiin usein suomalaisten alkoholinkulutus. Todellisuudessa suomalaisten keskimääräinen alkoholinkulutus per henkilö ei ole edes maailman ensimmäisessä kymmenessä. Maidonjuonnissa suomalaiset ovat kuitenkin ykkösiä.
  5. Ahkerimmat kirjastonkäyttäjät. Suomalainen lainaa keskimäärin 18 kirjaa vuodessa.
  6. Turvallisin matkustaa. Matkailijoille suunnattu Travel Risk Map 2018 kertoo, että Suomi on turvallisin maa matkustaa.
  7. Eniten hevibändejä. Suomessa on eniten hevibändejä henkeä kohti.
  8. Ympäristöystävällisin. Vuonna 2016 Suomi nousi ykkössijalle Yalen yliopiston tekemän tutkimuksen (EPI) mukaan.
  9. Ensimmäisen internetselain loppukäyttäjille. Vuonna 1994 kolme suomalaista opiskelijaa keksi maailman ensimmäisen loppukäyttäjille tarkoitetun internetselaimen – Erwise.
  10. Useita keksintöjä. Suomalaiset ovat keksineet salmiakin, sykemittarin, Linux- käyttöjärjestelmän, molotovin cocktailin ja tekstiviestit.
HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.