Share this post

10 parasta kirjaa yrittäjälle (0)

Yrittäjillä ei ole paljon aikaa ja kirjojen lukeminen voi tuntua monelle mahdottomalta. Kuitenkin kirjoihin investoitu aikaa maksaa itsensä takaisin. Myös erittäin kiireiset yrittäjät lukevat paljon. Esimerkiksi Mark Zuckerberg lukee yhden kirjan kahdessa viikossa ja Bill Gates lukee jopa kirjan viikossa.

Tänne kirjoitukseen on listattu 10 parasta kirjaa yrittäjille. Olen tehnyt listan  The Guardianin, Business Insiderin, Amazon Uk:n, Fortunen ja Forbesin suositusten perusteella. Olen lisännyt kuvauksen ja henkilökohtaisen kommenttini, jos olen kirjan lukenut. Klikkaamalla kirjan nimellä pääset kirjakauppaan. Olen vertaillut eri suomalaisten kirjakauppojen hintoja ja linkki vie kauppaan, jossa kirja on edullisin. Suurin osa kirjoista on käännetty myös suomeksi, mutta kirjojen suomalaiset käännökset ovat paljon kalliimpia, kuin englanninkieliset versiot.

On ihmisiä joille lukeminen ei sovi oppimisen keinona. Heille voisin suositella äänikirjoja. Kaikki listassa olevat kirjat löytyvät todennäköisesti myös äänikirjoina. Äänikirjoilla on myös se hyvä puoli, että niitä voi kuunnella tekemällä jotain muuta,  esimerkiksi ajamalla autoa tai juoksemalla lenkkipolulla.

Parhaat kirjat yrittäjälle

1. The Learn Startup / Lean Startup – kokeilukulttuurin käsikirja (Eric Ries). Teknologia mahdollistaa yritystoiminnan aloittamisen nopeasti ja halvalla. Kirja kertoo, miten lean-malli poistaa kaiken ylimääräisen, josta asiakas ei ole valmis maksamaan.

Kirja kertoo, että yrityksen päätarkoitus on tuottaa arvoa ja oppia mahdollisimman nopeasti. Kirjassa on paljon esimerkkejä yrityksistä, jotka eivät toimi teknologian sektorissa. Kirja on hyödyllinen kaikkien toimialojen yrittäjille.

2. Shoe Dog / Shoe Dog (Phil Knight). Tämä on Bill Gatesin lempikirja. Kirjassa Niken luoja Phil Knight kertoo, miten hän rakensi yrityksen nollasta yhdeksi maailman kalleimmaksi brändiksi.

3. Business Model Generation (Alexander Osterwalder; Yves Peigner). Aloittavan yrityksen yksi olennaisimmista menestystekijöitä on liiketoimintamalli. Kirjassa on erilaisia liiketoimintamalleja, jotka palvelevat pienyrittäjää, jatkuvasti muuttuvassa maailmassa paremmin kuin perinteinen liiketoimintasuunnitelma.

4. Think and Grow Rich / Ajattele oikein – Menesty! (Napoleon Hill). Kirja on yksi historian suosituimmista kirjoista itsensä kehittäjille. Kirjassa pääpaino on tavoitteiden asettamisessa.

5. Elon Musk/ Elon Musk (Ashlee Vence). Kirja kuvaile, miten Etelä-Afrikkalaisesta teinipojasta tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä yrittäjiä. Elon Musk on perustanut muun muassa PayPalin, Teslan ja SpaceX:n

Kirja on viihtyisä ja helppolukuinen. Siinä on kerrottu Muskin vahvuuksien lisäksi myös hänen heikkouksista ja henkilökohtaisesta elämästä.

6. Tools of Titans/ Titaanien Työkalut (Timothy Ferriss). Kirjassa kuvataan maailman menestyneimpien ihmisten toimintatapoja.  Siinä kerrotaan, mitä he syövät, miten he liikkuvat, millaiset rutiinit heillä on, mitä kirjoja he lukevat jne. Kirjasta voi jokainen poimia omat työkalut elämän parantamiseksi.

7. The Obstacle Is the Way (Ryan Holiday). Kirjailija tuo esiin, miten ihmiset luovuttavat liian helposti, ja millä tavalla haastavat tilanteet saa tuottamaan eniten hyötyä.

8. Grit (Angela Duckworth). Psykologi Angela Duckworth väittää, että tie menestykseen on pitkäjänteisyys ja intohimo, eikä onni ja lahjakkuus.

9. Thinking, Fast and Slow / Ajattelu, nopeasti ja hitaasti (Daniel Kahneman). Nobel palkinnon voittanut psykologi Daniel Kahneman kertoo omassa kirjassaan, miten päätöksenteko toimii ja miten voimme tehdä parempia päätöksiä.

Kirjassa on hyvin kattavasti ja teknisesti kirjoitettu päätöksenteosta. Koska kirja sisältää paljon tutkimuksia, eikä ole helppolukuinen. Kirjakaupasta löytyy myös yhteenvetoja kirjasta, se on parempi vaihtoehto niille, jotka haluavat saada tiedon tiiviissä muodossa.

10. Cold Calling Techniques (Stephan Schiffman). Yrityksille on myynti yksi tärkeimmistä aiheista. Kirjassa myyntiguru Stephan Schiffman antaa käytännönvinkkejä, miten soitetaan tehokkaita myyntipuheluita.

Oletko lukenut mainittuja kirjoja tai osaatko suositella muita kirjoja? Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.