Share this post

5 tapaa, miten aloittaa tehokas päivä ennen kuin nouset sängystä (0)

Mitä sinä teet ensimmäisenä kun heräät? Mietitkö eilisiä ongelmia, tarkistatko matkapuhelinta tai huolestutko kuinka paljon on tehtäviä päivän aikana? Jos niin, nouset ”väärällä jalalla” sängystä.

Ensimmäiset ajatukset tai tekemiset aamulla voivat määrittää sinun päivän sävyn. Siksi on tärkeä, että ajattelisit tietoisesti päivän ensimmäiset hetket.

Näillä viidellä vinkillä voit nostaa energiatasoa, parantaa tunnetilaa ja aloittaa päivä ”oikealla jalalla” jo ennen kun jalka koskea lattiaa.

 

1. Herää rauhallisesti

Sen sijaan, että pompaat ulos sängystä, anna itsellesi 5 minuuttia aikaa herätä. Valitse herätyskellolle ääni, joka ei ole ärsyttävä, vaan ääni, joka on energinen ja iloinen, sellainen joka antaa sinulle hyvän tunteen.

Voit myös harkita herätysvalon ostamista. Se herättää sinut aamulla luonnollisemalla tavalla, kun herätyskello.

 

2. Hymyile

Pelkkä hymyileminen voi muuttaa sinun mielialaa ja ulkonäköä. Hymyileminen nostaa endorfiineja. Ne ovat hormoneja, jotka lievittävät kipua, parantavat itsetuntoa, luovat hyvän olon tunnetta ja mietoa euforiaa.

Lemmikit saa ihmisen usein hymyilemään. Jos sinulla ei ole lemmikkiä voit ympäröitä itseäsi kuvilla. Kuvilla, jotka on otettu matkalla, josta pidit tai matkalta jossa olit mukana tärkeät perheenjäsenet.

 

3. Ilmaise kiitollisuutta

Treenaa itseäsi olemaan kiitollinen. Positiiviset väittämät ennen päivän aloittamista lisäävät positiivisuutta sinun päiväsi. Ole kiitollinen auringonpaisteesta, lämpimästä sängystä, omasta kodistasi tai kuumasta kahvista tai teestä, joka odottaa  sinua. Tai ole vain kiitollinen, että elät vielä yhden päivän. Ajatuksien säätäminen positiiviselle linjalle auttaa sinua keräämään positiivisuutta tulevalle päivälle.

 

4. Suunnittele päiväsi

Ennen kuin nouset sängystä, anna ajatuksillasi seikkailla. Kuvittele, mitä haluat saavuttaa päivän aikana. Mieti tehtävä, jonka haluat tehdä ja suunnitelmaa miten saat sen tehtyä. Suunnittele ”oma aikaa”, kuten esimerkiksi kävely lounasaikana tai salitreenit. Valitse positiivinen ulkonäkö jonka haluat ja aseta mieli siihen suuntaan.

 

5. Venyttele

Nyt kun sinun mieli on virkistetty, aloita oman kehon herättely muutamalla helpolla venytyksellä. Kehon kankeus aamulla on tavallista. Se voi johtua edellisen päivän harjoittelusta tai vaan nukkumisesta huonossa asennossa. Kankeus voi johtua myös istumatyöstä edellisellä illalla. Kevyt venyttely on kaikki, mitä tarvitset päästäksesi eroon jäykkyydestä.

 

Sinä huomaat, että yksikään näistä ehdotuksista suosittele puhelimen etsimistä ja viestien katsomista. Miksi ei? Jos luet omia viestejä heti aamulla tuut todennäköisesti häirityksi monista asioita jotka kaipaavat sinun huomiosi. Huomion kohdistamisella on vaikutus siihen, mitä oikeasti haluat saavuttaa päivän aikana.

Puhelimen katsomisen sijaan aloita päivä positiivisella ja rauhallisella tavalla.  On riittävästi aikaa tarkistaa sähköpostia ja viestejä, kun olet hereillä ja liikenteessä.

 

——–

Mitä mieltä olet tästä artikkelista, onko sinulla omia tapoja aloittaa tehokasta päivää? Kerro mielipide kommentoimalla.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.