Share this post

SimplBooksin päivitys – arvonlisäverolaskelman asetukset (0)

Päivitimme SimplBooksin arvonlisäverolaskelman asetukset. Uudet asetukset sallii kaikkien arvonlisäveroluokkien käyttämistä kaikilla kirjanpitotileillä. Päivitys lisää joustavuutta ohjelmassa ja virheiden mahdollisuus vähenee.

Päivityksen yhteydessä lisäsimme myös arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen. Tämä on tärkeä niille yrityksille, jotka myyvät EU:ssa.

Huom, jos olet perustanut SimplBooks tilin ennen 10.3.2022 sinun kannattaa päivittää arvonlisäverolaskelman asetukset. Silloin saat päivityksen tuomat hyödyt käyttöösi.

Uusien arvonlisäverolaskelman asetusten hyödyt

Nyt sinun ei tarvitse enää muista, että tietyt erät on kirjattava kirjanpidossa tietyille tileille, jotta arvonlisäverolaskelma toimisi oikein.

Esimerkiksi nyt voit kirjata myynnit tilille ”3000 Myynti” ja valita siihen arvonlisverokannaksi ”14% Suomi”. Ennen käyttäjän oli valittava tilin 3000 arvonlisäverokannaksi aina ”24% Suomi”.

Uusien asetusten myötä voit myös kirjata markkinointikulut tilille ”8050 Markkinointikulut” riippumatta siitä onko kyseessä EU:n ostot tai Suomen sisäiset ostot. Valitsemalla tilille sopivan alv-luokan, tieto päättyy oikein alv-laskelmalle.

Muutos hyödyttää eniten niitä, jotka tekevät kirjanpitoa käyttämällä kirjanpidon kirjauksia, koska muutos vaikuttaa myyntitilien käyttöön ja käänteisten arvonlisäverotilien käyttöön.

Arvonlisäveron yhteenvetoilmoitus

Lisäsimme arvonlisäverolaskelman näkymään myös EU:n myyntien yhteenvetoilmoituksen.

Yrityksillä jotka myyvät EU:ssa toisille yrityksille on annettava yhteenvetoilmoitus myynneistä. Nyt SimplBooks laati sen ilmoituksen valmiiksi.

Jos myyt EU:ssa, muista että yhteenvetoilmoituksen ilmoitusvelvollisuus on eri kuin perus arvonlisäveroilmoituksella. Yhteenvetoilmoitus on annettava seuraavan kuukauden 20. päivään mennessä.

Päivitä arvonlisäverolaskelman asetukset

Jos olet perustanut SimplBooks ympäristön ennen 10.3.2022 suosittelelemme arvonlisäverolaskelman asetusten päivittämistä. Silloin saat käyttöön päivityksestä tulevat hyödyt.

Toinen syy päivittää asetukset on se, että et saa kirjausten tekemisen näkymässä enää virhekoodia, jos käytät myyntitileillä väärää arvonlisverokantaa. Otimme virhekoodin pois, koska se ei ole uusilla asetuksilla tarpeellista. Uusilla asetuksilla voi siis lisätä mille tahansa myyntitilille minkä tahansa arvonlisäveroluokan.

Päivitä asetukset kohdasta ”KIRJANPITO – Arvonlisäverolaskelma” > klikkaa hammaspyörä ja valitse ”Palauta raportin alkuasetukset.”

Huom, tarkista että asetusten muutos ei vaikuttanut kirjanpitoon. Jos vaikutti voit muuttaa uusia asetuksia tai voit halutessasi palauttaa vanhat asetukset valitsemalla ”Palauta aikaisemmat asetukset”.

Meillä on teille vielä hyviä uutisia – noin kuukauden päästä voitte lähettää arvonlisäverolaskelman suoraan SimplBooksista! Siitä tiedotamme lisää, silloin kun ominaisuus on ohjelmassa.


HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.