SimplBooksin päivitys – matkalaskut

SimplBooksin päivitys – matkalaskut

09. lokakuutan 2021, 18:13 in SimplBooks uutiset
0 Kommentia

Olemme erittäin iloisia, että saimme ohjelmamme uuden laajan ominaisuuden – matkalaskut! Monet yritykset käyttävät matkalaskuja. Kilometrikorvaukset, päivärahat sekä ateriakorvaukset voivat tuoda pienyritykselle merkittäviä verotuksellisia hyötyjä.

Miksi matkalaskut ovat tärkeitä?

Yrittäjät maksavat itselleen tai työntekijöille työmatkoista verottomia päivärahoja, kilometrikorvauksia tai ateriakorvauksia. Silloin verottaja vaatii matkasta erillisen asiakirjan – matkalaskun. Kirjanpitolain mukaan matkalaskuja on säilytettävä 6 vuotta.

Monet pienyrittäjät laativat matkalaskut Excelissä tai käyttävät siihen jotain muuta työkalua.

Vaikka matkalaskut tehtäisiin kirjanpito-ohjelman ulkopuolella, näistä on silti tehtävä myös kirjanpitoa. Jos teet matkalaskut SimplBooksiin, ohjelma tekee matkalaskujen kirjanpidon automaattisesti. Silloin tietoja ei tarvitse siirtää ohjelmasta toiseen ja manuaalisen työn määrä vähenee.

Myös virheiden mahdollisuus vähenee, kun tietoja ei siirretä ohjelmien välillä. Lisäksi on huomioitava, että yrityksen on vaikeampi huolehtia tietojen säilyttämisvelvollisuudesta, jos tietoja on eri ohjelmissa. Silloin on isompi riski, että jotkut tiedot katoavat. Esimerkiksi voi tulla tilanne, jossa matkalasku-Excel on tallennettu tietokoneen kovalevylle ja tietokone varastetaan.

SimplBooks säilyttää kaikki tiedot pilvessä ja laati matkalaskuista myös pdf-asiakirjat. Kyseiset asiakirjat saat ohjelmasta hetkessä talteen, jos ohjelman käytön lopettaminen tulisi eteen.

Monet yritykset laskuttavat matkakulut eteenpäin omilta asiakkailta. Jos yritys tekisi matkalaskun Excelissä, matkan tiedot olisi siirrettävä Excelistä myyntilaskulle. SimplBooksissa saat matkalaskun rivit tarvittaessa myyntilaskulle hetkessä.

Miten matkalasku tehdään SimplBooksissa?

Yrittäjä tai työntekijä voi lisätä matkan tiedot SimplBooksiin. Ohjelma laskee matkan tietojen perusteella kilometrikorvaukset, päivärahat ja ateriakorvaukset.

Matkalaskulle voi lisätä myös kuitit muista matkakustannuksista kuten esimerkiksi hotelliyöpymisistä.

Ohjelma luo matkalaskulle kirjanpidon kirjaukset ja tekee matkalaskusta ohjelmaan myös pdf-tallenteen.

Teimme ohjeen matkalaskun tekemisestä SimplBooks-taloushallinto-ohjelmassa.

Saat päivärahat ja kilometrikorvaukset tarvittaessa matkalaskuilta myös myyntilaskuille. Katso ohje, miten voit laskuttaa päivärahat ja kilometrikorvaukset helposti eteenpäin asiakkaaltasi.

Lisäksi voit maksaa matkalaskun SimplBooksista samalla tavalla kuin voit maksa ohjelmasta ostolaskuja. Jos haluat maksa SimplBooksista laskuja kirjautumatta verkkopankkiin, sinun olisi otettava käyttöön pankkiyhteydet.

Silver Sirel

silver@simplbooks.fi

Silver vastaa SimplBooksin liiketoiminnasta. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta kirjanpitäjäksi/ tilintarkastajaksi ja kirjoittaa paljon muun muassa taloushallinnosta.

Kommentteja ei ole

Kirjoita kommentti