Share this post

Älä usko kaikkia kirjanpito-ohjelmamyyttejä (0)

Myytit ovat ihmisten muistissa itsepintaisesti eläviä kertomuksia, tarinoita tai uskomuksia, joiden paikkansapitävyyttä ei olla todistettu. Uusia myyttejä syntyy kuin sieniä sateella ja myyttien sienirihmasto ulottuu myöskin kirjanpito-ohjelmien pariin. Usein kirjanpito sekä kirjanpito-ohjelma ylipäätään nähdään vain pakollisena pahana, mutta nyt on aika murtaa nämä myytit!

Myytti 1: Kirjanpito-ohjelman käyttö on vaikeaa ja vaatii suurta osaamista

Monilla on ennakkokäsitys, että kirjanpito-ohjelman käyttö on jotenkin hankalaa ja vaatii suurta osaamista. Ihminen kuitenkin on sopeutuvainen mihin tahansa, joten voi olla yllättävääkin huomata, että aluksi monimutkaiselta tuntunut ohjelmisto voikin olla erittäin helppo käyttää. Yleisesti ottaen, jos sinulta luonnistuu älypuhelimen ja tietokoneen käyttö, ei kirjanpito-ohjelmassa navigoinninkaan tulisi tuottaa ongelmia.

SimplBooks kirjanpito-ohjelma on luotu sillä periaatteella, että se on tarpeeksi helppokäyttöinen jopa aloittelevalle käyttäjälle. Voit kokeilla ohjelmaa ilmaiseksi 30 päivän ajan sekä löydät kattavasti tietoa ohjelman käytöstä tukiympäristöstämme. Tsekkaa myös kirjoituksemme kirjanpidon perusteista ja muusta hyödyllisestä blogistamme!

Myytti 2: Kirjanpito-ohjelma on aina suuri kustannus

On totta, että kirjanpito-ohjelmasta aiheutuu kustannuksia, mutta kuinka suuria, riippuu se yrityksen koosta ja sen tarpeista. Pääsääntöisesti mikro- ja pienyritykset, jotka eivät tarvitse erityisiä kirjanpito ratkaisuja, voivat käyttää kirjanpito-ohjelmia täysin kohtuulliseen hintaan. Excelissä tehty kirjanpito on totta kai halvempaa, mutta oikea kirjanpito-ohjelma antaa sinulle paljon enemmän vaihtoehtoja. Alkaen aina siitä pisteestä, että kaikki yrityksen kirjanpitoon liittyvät asiat löytyvät yhdestä ohjelmasta ja päättyen siihen pisteeseen, että ohjelma antaa sinulle hyvän yleiskuvan yrityksesi taloudellisesta tilanteesta.

Vaikka kirjanpito-ohjelmasta aiheutuu kustannuksia, helpottaa se myöskin yrittäjän elämää huomattavasti. Esim. SimplBooks kirjanpito-ohjelma tarjoaa yrittäjälle monia erilaisia käteviä ratkaisuja, jolloin kirjanpidon tekemiseen kuluu vähemmän aikaa ja yrittäjä voi keskittyä muuhun tärkeään. SimplBooks on myös erittäin edullinen vaihtoehto. Voit tutustua hintoihimme täältä.

Myytti 3: Kirjanpito-ohjelma on järkevä ottaa käyttöön vasta yrityksen laajentuessa

Yritystä aloittaessa helposti ajatellaan ettei kirjanpito-ohjelmalle ole tarvetta, kun toiminta on pientä eikä kirjanpitoon meneviä lippulappusia ole paljoa. Tämä ajatus saattaa kuitenkin kostautua myöhäisemmässä vaiheessa. Kun yritystoiminta kasvaa ja laskuja sekä muita tositteita rupeaa kerääntymään, voi niiden hallitsemisesta tulla mahdotonta ilman asianmukaista ohjelmaa.

Kun kirjanpito-ohjelma on otettu käyttöön jo ihan ensimmäisestä päivästä lähtien, ei tietoja tarvitse myöhemmässä vaiheessa kopioida esim. Excelistä uuteen ohjelmaan. Säästät itsesi siis ihan turhalta lisätyöltä! Kaikkea kirjanpitoon liittyvää tietoa on myös helpompi analysoida, kun kaikki yrityksen perustamisesta saakka löytyy yhdestä paikasta. Kirjanpito-ohjelman käyttöönottaminen heti alusta asti kannattaa myöskin siinä mielessä, että ohjelmistoon tottuu ja mitä näppärämmäksi ohjelman kanssa kehittyy, sitä nopeammin kirjanpidon hoitamisesta suoriutuu.

Myytti 4: Kirjanpito on vaikeaa ja vie paljon aikaa

Kyllä ja ei. Kirjanpidon tekeminen vaatii osaamista, tietoa, taitoa ja kiinnostunutta asennetta, mutta ei se silti tarkoita, että se olisi jotenkin äärimmäisen vaikeaa. Varsinkin, jos olet matematiikan, loogisen ajattelun ja numeroiden ystävä, on sinulla kaikki tarvittavat valmiudet opiskella kirjanpidon perusteet ja hoitaa yrityksesi kirjanpito itse. Mutta, jos taas numerot eivät kertakaikkiaan ole sinun juttusi etkä ehdi niihin syventyä tai hankkia muutenkaan kirjanpitotietoa, ei sinun kannata niiden kanssa väkisin koittaa painia. Tee elämästä helpompaa ja hanki kirjanpitäjä hoitamaan nämä asiat puolestasi. Kustannukset voivat lisääntyä, mutta säästät omaa aikaasi, joten lopulta se on ihan win-win tilanne.

Nykypäivänä kirjanpito ei myöskään vie niin paljon aikaa kuin voisi kuvitella, sillä kirjanpito-ohjelmat tarjoavat koko ajan enemmän ja enemmän automatisoituja ratkaisuja, jotka vain nopeuttavat ja helpottavat kirjanpidon tekemistä. Tämän lisäksi internet on pullollaan hyviä ohjeita ja vinkkejä, joten kirjanpidon perusteiden oppiminen voi käydä yllättävänkin helposti ja edullisesti.

Kirjanpito-ohjelma myytit on helppo murtaa, sillä ohjelman käyttäminen vain helpottaa ja nopeuttaa kirjanpidon tekemistä eikä se myöskään normaalisti aiheuta kovin suurta lovea lompakkoon. Ohjelman käyttö myös helpottaa yrityksen taloudellisen tilanteen seuraamista, jonka vuoksi se onkin järkevä ottaa käyttöön heti yritystoiminnan alusta lähtien.

Lue lisää mielenkiintoisia juttuja:

Kokeile heti

Helppokäyttöinen ja edullinen SimplBooks kirjanpito-ohjelma. Ota käyttöön kahdessa minuutissa ja kokeile 30 päivää ilmaiseksi! Ohjelmalla on jo yli 20 000 tyytyväistä käyttäjää.

HUOMIO! SimplBooks blogissa kirjoitetut postaukset ja aiheet ei ole välttämättä juridisesti tarkkoja ja suosittelemme aina ottamaan yhteyttä asiantuntijaan. Blogin kirjoittajat tekevät parhaansa virheettömän sisällön eteen, mutta eivät ota vastuuta mahdollisista pienistä erehdyksistä. On otettava huomioon myös jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!

Rekisteröityminen on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla SimplBooksia ilman sitoutumista.